Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu

Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu

 

Harlems grandiosa krogvärld

På det dryga år som gått sedan vi ”flyttade in” har det hänt otroligt mycket på restaurangfronten i Harlem inte minst i våra egna kvarter. I början hade vi som ambition att vi att vi skulle hinna gå på alla nya restauranger åtminstone en gång. Nu är vi nog på väg att ge upp den idén. Det är så mycket nytt som händer – och dessutom – det finns krogar vi gärna återvänder till flera gånger.

 

Läs vidare...

 

På cykel runt Manhattan

Efter museibesök och shopping kan det vara skönt att ägna sig åt något helt annat. I huset fanns det förra sommaren tre vintagecyklar, två herr- och en dammodell. Ingrid, min väninna, som inte cyklat på 20 år och jag bestämde oss för att göra en heldagstur och cykla runt Manhattan.

 

Läs vidare....

 

Mataffärerna i våra kvarter

På Broadway finns det gott om mataffärer. För mindre inköp går vi oftast till det lilla snabbköpet Keyfood, som ligger mellan 146:e och 145:e gatan. Det är trångt men fräscht och här finns allt man kan behöva till frukost som bagels, philadephiaost, grekisk yogurth, ägg, juice och bacon. Grönsaksdisken är OK men det är samtidigt roligare att köpa frukt och grönsaker hos handlaren tvärs över gatan ....

 

Läs vidare....

 

 

Vår bakgård

När vi tar över huset är det februari och bakgården, som till hälften är omgiven av de kringliggande husens fasader, liknar mest ett skräpupplag. Under vårens renoveringar tilltar förfallet och en mysig, prunkande trädgårdsidyll känns långt borta. Vi konstaterar ändå att det finns vissa potentialer och ser framför oss såväl soliga frukoststunder som osande grillkvällar.

 

Läs vidare...

 

 

Summer in the city!

Isen ligger fortfarande grå och stenhård på Harlems gator, temperaturen snuddar vid noll för att sedan återigen dyka ned mot minus -15 Celsius och än en gång faller snön över staden. New York kan – som denna vinter – verkligen bli infernaliskt kallt – och vad är då bättre än att drömma om sommaren? De allra flesta har bilden av NY som en stad man ska undvika sommartid, men tvärtom så är NY en fantastisk sommardestination, inte minst för att det händer så mycket utomhus då...

 

Läs vidare...

 

 

Wining and dining

Tre sommarfavoriter i Harlem och Uptown.

 

Läs vidare...

 

 

En röd tupp i hjärtat av Harlem

Runt den hästskoformade baren är det fullt med folk. På det minimala utrymmet alldeles vid fönstren ut mot gatan har kvällens band just dragit igång. En liten bit därifrån har ett nyförälskat par precis fått in sin Harlem Chowder, en varm skaldjursplatå garanterat som kommer att räcka hela kvällen.

 

Läs vidare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu