Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu

 

Bra ställen i Harlem

 

På det dryga år som gått sedan vi ”flyttade in” har det hänt otroligt mycket på restaurangfronten i Harlem inte minst i våra egna kvarter. I början hade vi som ambition att vi att vi skulle hinna gå på alla nya restauranger åtminstone en gång. Nu är vi nog på väg att ge upp den idén. Det är så mycket nytt som händer – och dessutom – det finns krogar vi gärna återvänder till flera gånger.

 

Vårt hus ligger i det som mäklare och medier oftast kallar Hamilton Heights och som är den kanske mest expansiva delen av Harlem just nu. Inte minst gäller det alla nya restauranger. På fem minuters gångavstånd från oss finns nu ett stort antal bra krogar där man kan få allt från sydindiskt till state of-art-burgare, sushi och New Yorks absolut bästa nudlar! Och rör man sig ännu lite längre bort än i våra närmaste kvarter så finns det otroligt mycket att välja på. Då kan man välja på fine Dining på Cecil och så klart – vår absoluta favorit – Red Rooster.

 

 Här är några av våra kvartersfavoriter (utan inbördes rankning)

 

The Grange:
ligger på Amsterdam vid 141a gatan.

Lite trendigare än övrig ställen. Bra luncher och bra brunch. På helger lite, partykänsla med DJ (ligger nära City College). Boka bord för brunch på söndagar.

 

Amsterdam Social

Vår närmaste kvarters krog, upp på Amsterdam och några portar till vänster (mellan 147e och 148e).  Bra varmrätter för under 20 dollar. Just nu inget utskänkningstillstånd, men det går bra att ta med egen öl eller vin.

 

Harlem Social (pub)

Nere på Broadway ligger flera ställen som kan rekommenderas, bl a Harlem Social (pub). Se vidare den guide på engelska som vår mäklare Evelyn tagit fram.

 

Harlem Tavern

   2153 Frederick Dougas Avenue

Stor uteservering i utkanten av Harlem, bara några kvarter från Central Park i ett område där det blir allt fler nybygda co-ops och krogar. Perfekt för helgens brunch eller en kvällsöl och roligt med sin stora blandning av folk.

 

Chocolat

2223 Frederick Douglass Blvd

 

Ligger bara några kvarter från Harlem Tavern i sydvästra Harlems restaurangkorridor. Coola tanter som varit i kyrkan, snygga välklädda Harlembor och en och annan nyinflyttad lattemamma.

 

Cecil

210 W 118th)

 

En upscale-restaurang med västafrikansk-brasiliansk-amerikansk fusion-kök med höga ambitioner. Perfekt för parmiddagen.

 

Red Rooster

310 Lennox Avenue mellan 125e och 126e

 

Ett ställe ingen bör missa är Red Rooster, Marcus Samuelssons krog Maten är bra, men framför allt så är stället väldigt kul för en drink (eller två) till när bandet drar igång. Här blandas verkligen Harlems alla coolaste invånare (och allt fler åker hit från downtown). Bordsbokning är ett måste om man inte vill hänga i baren.

 

La Marina

348 Dyckman St

 

I en småbåtshamn kring 200-ade gatan ligger La Marina. Maten är bra, bardisken lång och det finns ett dansgolv nästan hela vägen upp mot Hudson Rivers mynning. I skymningen paddlar kanotisterna tyst förbi, senare på kvällen blir det ofta latino och salsa. För de allra flesta NY-bor är La Marina helt okänt, så egentligen är det väl en hemlighet vi borde behålla för oss själva.

 

Harlem Public

Broadway och 149e gatan.

 

Rolig och rörig, härlig pubkänsla två kvarter från oss med ett stort urval ölsorter och stor uteservering på Broadway.

 

Maison Harlem

341 St Nicholas ave

 

En snygg, aningen dyrare franskinspirerad bistro med vällagad mat och härlig atmosfär. Dessutom Happy hour-ostron (1 dollar styck!) mellan 17 och 19 på vardagar i baren (där man lätt blir kvar lägre än förväntat). Här är många stammisar som kommer förbi flera gånger i veckan.

 

Handpulled Noodles. Broadway vid 148e gatan

 

Aningen större än ett hål i väggen, men genomtänkt design och ständiga köar. Fantastiskt goda nudlar för under 10 dollar portionen som man dessutom med fördel kan dela på två. Det finns ett tiotal sittplatser, annars är det bara att ta med sig och äta hemma.

 

Hogshead Tavern

126 Hamilton Place

 

Detta är framför allt en pub med ett stort utbud av öl, men också god, avancerad pubmat (koreanska tacos är en favorit) och trevlig stämning. Brunch på söndagar, unlimited Bloody Mary

 

LoLo's Seafood Shack

303 W 116 St Mitt mot Marcus Samuelssons nya krog Streetbird Rotisserie ligger Lolo’s, som hämtat från en strand på Jamaica. Bakgården uppfyller verkligen kraven på ett schack och maten är lika kladdig som god. Dessutom prisvärt och en cool stämning. Helt enkelt ännu ett fynd i Harlem!

 

Streetbird Rotisserie

2149 Frederick Douglass Blvd

 

Det är bara att konstatera att Marcus Samuelssons lyckats ännu en gång. Hans nya krog, är lite enklare än Red Rooster (drop in), men cool och bra stämning och fantastisk inredning. Vi älskar staplarna av gamla kasettbandspelare och lamporna gjorda av själva kasetterna.