Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu

 

 

Se i Harlem

 

Harlem är en stadsdel som är ny för de flesta av oss. Filmernas 80-talsversion med polissirener och djup misär har övergått till något helt annat. Idag andas Harlem av optimism och framåtanda. Restauranger och caféer poppar upp överallt och många av dem klassas redan som New Yorks intressantaste. Men området har så mycket mer.

 

Vackra Brownstones

Bor du hos oss bör du absolut ta en promenad runt Harlem, gärna ner mot Malcom X. På vägen passerar du vackra brownstones, lindaléer och högvis med lokala kyrkor (kanske inte så vackra men häpnadsväckande många).

 

The Cloister

På norra Manhattan i Fort Tryon Park, inte så långt från 190:e gatans tunnelbanestation, på toppen av en kulle och dolt av parkens grönska, ligger The Cloister, ett museum för medeltida konst och arkitektur och en filial till Metropolitan Museum. I samlingen finns ett av konsthistoriens mest välkända verk: ”The Annunciation”, från 1400-talsmästarens Robert Campins ateljé. Väl värt ett besök.

 

Cykla

Vad som kanske kan förvåna är att Manhattan är en väldigt trevlig ö att cykla på. Antalet bilar förskräcker inte och kommer man en bit söderut finns det gott om cykelvägar. Just nu har vi bara en cykel men det finns att hyra.

 

Området runt 125:e gatan och Malcom X

Harlems puls utgår från korsningen Malcom X ave (Lennox) och 125 gatan. Här finns flest affärer, restauranger och gatuliv. Ta cyckeln!