Kika in på vår facebooksida

Där kan du läsa om vad som händer just nu

VÄLKOMMEN TILL

SUGAR HILL SWEDEN!

 

Det började i november 2013 då vi under en hektisk vecka såg  fler unkna källare, nedrasade tak och svajiga trappräcken än man normalt tar sig igenom under en livstid. Men vi kom även förbi fantastiskt vackra brownstones med alla snickerier bevarade samt en hel del hus som låg mellan dessa extremer. En del lite väl hårt renoverade, andra svåra att fixa till från Sverige och så ett och annat som vi kunde tänka oss.

 

Efter många turer och beslutsvåndor fastnade vi för ett hus uppe i nordvästra Harlem. Området heter Sugar Hill, Hamilton Heights  och ligger norr om Columbia University. Där hittar du huset mellan Amsterdam Avenue och Broadway.

 

Nu, har huset genomgått en förvandling. Under heltäckningsmattorna hittade vi vackra trägolv, väggarna fick färg och några tog vi bort för att skapa ljus. När vi ändå var i farten lät vi bygga tre badrum och byta ut alla fönster...

 

Men ett hus blir inte bättre än vad man fyller det med. Vi har plöjt kataloger, gått på loppis släpat möbler kors och tvärs för att skapa en inspirerande karaktär i huset.

 

Nu börjar allt falla på plats, till och med grill och utemöbler på gården.

 

Tanken med huset är att skapa något speciellt i ett område som är lite outforskat och spännande. Harlem är förändring, hela området andas optimism och framtidstro. Vi tycker det är jättespännande och är du lika nyfiken på området kan du boka ett par dagar hos oss.